söndag 2 maj 2010

1 Maj...

Idag har jag haft en sån där dag när jag inte har gjort någonting, underbart! Och jag var värd det efter igår, åkte hemifrån kvart över tio på förmiddagen och var inte hemma från kvart över ett på natten. Men det var absolut värt det, längtar redan till nästa 1 maj!

Dagen började med samling i SSK-lokalen för att organiserar ihop oss, hämta banderoller, plakat och förbereda inför cafét vi skulle ha på eftermiddagen med SSU. Sen bar det av ner mot samlingsplatsen i Humlegården. Den största utmaningen där var att hitta en toalett. Hur tänker man när det inte finns en enda toalett på ett ställe där 10.000 människor ska samla? Efter långt letande hittade vi en betaltoalett som vi inte kunde stänga dörren på för vi ville inte riskera att alla inte skulle kunna gå på den för samma peng.

Demonstrationen i sig var en härlig känsla. Egentligen gillar jag inte att demonstrera och ha en massa människor som tittar på mig men igår kändes det alldeles rätt. Tyvärr hamnade vi ganska långt från SSU och mitt under tåget kom det några jä*la clowner som slog sig in mitt bland s-studenterna. Det skrek att de skulle ta "cirkusen tillbaka". Det är inte ok att bryta sig in mitt i en grupp sådär och det är oklart om de ens var socialister. Tillbaka på Norra Bantorget hann jag inte lyssna så mycket på talen för cafét skulle skötas och sen var jag en av få personer som hade nyckel till vår lokal vilket gjorde det lite svårt. Kunde vara på väg därifrån en massa gånger men det kom hela tiden någon som bara skulle hämta något där snabbt. Cafét blev mycket lyckat och folk köpte faktiskt mina fula muffins som dock var godare efter att ha varit frusna.

Middagen intogs på Kvarnen med stort gäng s-studenter. Och även om jag inte gillar att sjunga så var det ganska mäktigt när alla sjöng Internationalen tillsammans. Kvällens fest hölls på färgfabriken i liljeholmen tillsammans med Vänstern. Vi kom dit lagom för att höra DJ Lars Ohly spela. Men efter att ha stått upp hela dagen var vi så trötta i fötterna att vi hamnade i ett mörkt hörn på golvet, the dark side, för det var ungefär det enda stället som vi hittade där vi kunde sitta ner (senare hittades dock ett ljust rum med stolar men vi hade nog trevligare i vårt hörn). Efter att ha vilat fötterna blev det lite mingel med trevliga människor. Det var en skön blandning på festen av unga och gamla, av allt från helt okända människor till f.d ministrar och alla var glada!

Idag den 2 maj, skulle pappa ha fyllt år. Har kommit på att jag saknar honom på senaste tiden. Jag hade velat att han skulle se mig där jag är idag men jag tror att han ler i himmelen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar